Új nyitvatartásunk: Hétfő-szerda-péntek 08.00 - 12.00-ig Kedd-csütörtök. 12.00 – 16.00-ig Köztes időpontban telefon vagyunk elérhetőek.

Blog

Korlátoszlopra és korlátkapaszkodóra szerelhető LED világítás

Egyre fontosabb számunkra a rendszerezett, kifogástalan tisztaságú, korszerű technológiával felszerelt környezet! A modern lakberendezési stílusoknál (ezen belül is a kedvelt minimál stílus) elengedhetetlen a rend és a precízen kialakított terek harmóniája. 

Az IAM Design szakemberei ennek tudatában gondos tervezési munkálatok során fejlesztették ki a korlátoszlopra és korlátkapaszkodóba szerelhető LED-rendszert. A világszerte innovatív, Magyarországon is egyedülálló LED technológia minden egyes eleme tökéletesen illeszkedik egymáshoz, valamint az azt körülvevő környezetbe.

Milyen profilú kereket használjunk?

A kerék lehet V illetve körprofilú. Hogy melyiket használjuk teljesen mindegy, amelyik szimpatikus.

Kerék választásánál a legfontosabb szempont, hogy felmérjük a távolságot a működési hézag és a sínpálya között.

| hasznos tanácsok, kapuk, tolókapu

Tolókaput vagy nyílókaput válasszunk?

Bármelyik megoldás mellett döntünk, a terep adottságait kell figyelembe vennünk. Emelkedő terület esetén nyílókaput készíteni és elhelyezni nehézkes, hacsak a nyílókapu nem kifelé nyílik (az utcára). Ezzel a megoldással vigyázni kell, mert több önkormányzat büntet emiatt. Emelkedő terep esetén tolókaput érdemes választani.

Sík terepviszony esetén használható a toló- és a nyílókapu megoldás is. (Számunkra igazi eleganciát egy nyílókapu látványa nyújt.)

| hasznos tanácsok, korlátok

Néhány hasznos tanács, mielőtt eldöntenénk, milyen típusú korlátot választunk!

A korlát mintájának kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont, annak a környezetnek a látványa, ahová a korlát kerül. 

Mikor és hogyan kell beépíteni a kiválasztott korlátot?

FONTOS! Lehetőleg ne a falak kifestése és a bútorok elhelyezése után kérjük meg a lakatos mestert, hogy építse be a korlátunkat.