Modern otthonba korszerű LED világítástechnika!

Az IAM Design LED-techonlógiát leginkább lépcsőrendszerek megviláígásához célszerű alkalmazni, mely által fényt kap a közlekedőútvonal, azonban nem tapasztalható vakító világosság. Ezért ajánljuk kisgyerekes családoknak is, ugyanis a LEDsor, valamint a hozzá tartozó vezetékek is el vannak rejtve a korlát belsejébe, így teljesen biztonságos, valamint az éjszakai közlekedést is segíti a gyerkőcöknek. Alkalmazható még hangulatvilágításként azok számára, akik szeretik a letisztult, precízen tervezett modern környezetet. Így az IAM Design LED-technológiája jól mutat otthonunkban, vagy akár kertünkben. Kültéri környezetben a téli-, illetve a nyári időszakban is használható a LED lépcsővilágítás, mivel az elektronikai rendszer -20 és +50 Celsius fok között tökéletesen működik. Azonban attól függően, hogy beltérre, vagy kültérre tervezzük rozsdamentes korlát-, vagy lépcsőrendszerünket figyelembe kell vennünk a biztonsági előírásokat.

Arteferro LED rendszerek
Arteferro LED rendszerek
Arteferro LED rendszerek
Arteferro LED rendszerek
Arteferro LED rendszerek
Arteferro LED rendszerek
Arteferro LED rendszerek
Arteferro LED rendszerek

Az IAM Design rejtett LED világítás előnyei

  • Precíz tervezés eredménye, ezáltal tökéletesen illeszkedik egymáshoz a rozsdamentes korlát és a fénytechnika, ezért nem kell attól tartani, hogy a korábban vásárolt LED fénysor túllóg a korláton, vagy túl vastag az illesztéshez. 
  • Könnyen szerelhető.
  • Energiatakarékos üzemeltetést biztosít.
  • Kültérre- és beltérre egyaránt alkalmas.
  • Hangulatos (nincs vakító fény).
  • A korlát és a LEDsor Magyarországon, az Arteferro-Szentendre üzletében beszerezhető.

Érdekel

Mivel kezdjük a LEDes rozsdamentes korlátrendszer tervezését?

Első lépésként meg kell határoznunk, hogy kültérre, vagy beltérre alkalmazzuk! Ettől függ a rozsdamentes szálanyag korrózióállóságának meghatározása (AISI száma), valamint a LED szalag rögzítési módja a kézfogó belsejébe.

Általános esetben - amennyiben nem medencetérbe tervezzük a korlátot - elegendő AISI 303, vagy 304-es szabványszámú szálanyagot használnunk, mely vízzel és vízgőzzel szemben korrózióálló. Amennyiben uszodába, vagy kültéri medence mellé tervezzük a korlátot, vagy a lépcsőt, úgy mindenképpen AISI 316-os szálanyagot válasszunk, mely vízzel, savval, lúggal, klórral és azok gőzeivel szemben is korrózióálló. 

A LED-rendszer rögzítése esetében beltéren használhatunk kétoldalas öntapadó ragasztót, vagy csavaros rögzítést. Kültéren azonban javasoljuk az M3-as csavarral való rögzítést, melyet végül egy PVC takarással tehetünk esztétikusabbá és biztonságosabbá a természet adta káros hatások elkerülése érdekében.

Bővebb információ a 2016-os Arteferro LED-rendszerek magyar nyelvű katalógusunkban!

A korlát pontos helyének és magasságának meghatározásánál figyelembe kell vennünk a fény kiterjedését. Tehát minél magasabb a korlátunk, a földön annál nagyobb területet képes megvilágítani.

3.jpg

H (mm) X (mm)
1200 692
1100 635
1000 597
900 519
800 461

Amennyiben korlátunk kanyarodik, úgy a következő módon tudjuk beszerelni a rejtett LED világítást a korlát fogójának belsejébe.

4.jpg

Betűjel Cikkszám
A ELED0110
ELED0120
B ELED0002
C ELED0004
E ELED0005

A részletesebb leírást, beszerelési útmutatót és választható elemeket megtalálja 2016-os katalógusunkban!

Bármilyen felmerülő kérdése van, segítünk!

Ha Ön is a precíz kidolgozás és a rejtett, tökéletesen illeszkedő formák híve vagy, csatlakozzon Facebook közösségünkhöz, ahol folyamatosan frissülő információkat és galériákat talál!