A rozsdamentes korlátok elterjedt megnevezése a „saválló korlát”, ami helytelen. Tegyünk rendet a kifejezések között. A rozsdamentes acéltermékek az ötvözőanyagoktól függően lesznek korróziállóak.

Nem minden rozsdamentes anyag korrózióálló a savakkal, lúgokkal és azok gőzeivel szemben. Viszont minden olyan rozsdamentes anyag korrózióálló a vízzel és vízgőzzel szemben, amelyek ellenállnak savaknak, lúgoknak, klórnak és azok gőzeinek.

Cégünk által forgalmazott rozsdamentes elemek anyagminőségét a gyártó az AISI szabvány szerint az alábbiak szerint csoportosítja: 

  • AISI 303, AISI 304 - Csak vízzel és vízgőzzel szemben korrózióállóak, melyek felhasználási területei: beltéri és kültéri korlátok, ahol nincs jelen sav, lúg, klór és azok gőzei. (Uszodában, úszómedencéknél nem használható!)
  • AISI 316  - Korrózióálló vízzel, savval, lúggal, klórral és azok gőzeivel szemben, mely alkalmazható szabadtéri medencéknél és nyitott uszodáknál.
  • AISI 316 + tükrösített felület: A tükrösített felület nem polírozással jön létre, hanem elektrokémiai úton kap az anyag plusz bevonatot. Ezáltal ezzel az anyagmegjelöléssel használt termékek teljes körű korrozióvédelmet biztosítanak még a zárt terű uszodáknál is, illetve a tengeri sós levegő ellen is. (vitorlások, jachtok esetében)